Marknadsförings- och PR-översättningar

Översättningar av material inom marknadsföring, public relations och företagskommunikation till fler än 40 språk av brandingprojekt, webbsidor, e-handel, broschyrer, inlägg på sociala medier och annan kommunikation.

Vad vi gör

Översättningar av marknadsförings- och PR-material

Att översätta marknadsförings- och PR-material innebär en unik uppsättning av utmaningar. De utgör en bred palett av allt från innehåll i annonser och kampanjer till varumärkesbyggande aktiviteter och direktkommunikation med olika målgrupper. Det är helt avgörande att varje detalj och nyans i språket inte bara översätts, utan även anpassas för att övertyga, väcka intresse och känslor hos den tilltänkta målgruppen.

Det innebär att vi som översättningsbyrå inte bara översätter texten – vi lägger också stor vikt vid att anpassa texten så att budskapet engagerar målgruppen utifrån kulturell och geografisk tillhörighet.

VÅRA HUVUDOMRÅDEN

Vår erfarenhet av marknadsförings- och PR-texter

Vårt kompetenta team av erfarna översättare arbetar gärna i nära dialog med dig för att säkerställa att varje ord återspeglar ditt varumärkes unika röst och vision. De översätter alltid till sitt modersmål för att kvaliteten på översättning ska vara både korrekt och kulturellt anpassad.

Rörligt material

Film och video har vunnit mark och blivit viktiga media inom digital marknadsföring, vilket skapar en efterfrågan på översättning av talmanus för att nå målgrupper som förstår och talar andra språk än ursprungsspråket. Vi arbetar för att varje översättning ska vara både språkligt exakt och kulturellt relevant. Vi fokuserar på att ditt budskap inte bara når fram utan även engagerar och väcker känslor hos din målgrupp.

Tryckt material

Trots den digitala världens dominans spelar tryckt material fortfarande en viktig roll inom marknadsföring. Vi säkerställer att kärnbudskapet bevaras i ditt tryckta material, samtidigt som det anpassas till målgruppens språk och kultur.

Sociala medier

Vi ser till att optimera din närvaro på sociala medier med översättningar som vi anpassar till det aktuella forumet för att fånga mottagarens uppmärksamhet med en levande och genomarbetad översättning. Ditt budskap kan med vår hjälp skapa ett varaktigt intryck hos en global publik.

SEO-anpassning

Vi förstår betydelsen av synlighet online och erbjuder därför SEO-anpassade översättningar. Noggrant valda och relevanta nyckelord och fraser integreras i översättningen – därmed förbättras ditt innehålls globala räckvidd samt din position på internationella sökmotorer som Google och Bing.

Webb

Din digitala närvaro, från webbplats till e-handel, måste vara stark och sammanhängande oavsett var i världen informationen tas emot. Vårt arbete säkerställer att ditt webbinnehåll inte bara återspeglar den ton och stil som präglar varumärket, utan också är anpassat för att möta olika marknaders förväntningar och sökbeteenden.

Texttyper

Vad kan vi översätta inom marknadsföring och PR?

PR och marknadsföring är ett brett och varierat område som ska tilltala en stor variation av marknader och målgrupper på olika språk. Det är ditt ansikte utåt och ofta den första kontakten med potentiella kunder – det gäller att göra ett bra första intryck. Novoterm erbjuder professionella översättningar för företag inom marknadsföring och PR såväl som för enskilda företag som hanterar sin egen kommunikation.

Vi erbjuder översättningar av bland annat följande material inom marknadsföring och PR:

 1. Branding/design
 2. Specifika webbapplikationer
 3. UX-design
 4. Webbsidor
 5. E-handel
 6. Broschyrer
 7. Produktbeskrivningar/produktinformation
 8. Inlägg på sociala medier
 9. Filmer och manus

VARFÖR NOVOTERM?

Förbättra din marknadsföring med Novoterm

Syftet med marknadsföring och PR är att på ett övertygande sätt informera om kunderbjudandet, men också sticka ut i mängden. Det handlar om ett kreativt innehåll som behöver anpassas för att texten ska nå ut och ge rätt information till rätt mottagare på ett sätt som överensstämmer med företagets tonalitet.

Vårt erbjudande är inte begränsat till översättning. Vi är din partner där vi tillsammans tar fram den kommunikation som bäst talar till den tänkta mottagaren – anpassat till kultur, språk och traditioner.

Våra tjänster

Översättning och språkgranskning för din bransch

Översättning

Novoterm erbjuder professionell språköversättning och språkgranskning på över 40 olika språk.

Språkgranskning

Är du i behov av språkgranskning eller textbearbetning på svenska, engelska eller annat språk?

Textbearbetning

När vi på Novoterm utför textbearbetning ser vi till att texten håller ihop på alla nivåer och att den fungerar optimalt i sitt tänkta sammanhang.

Korrekturläsning

Novoterm erbjuder professionell korrekturläsning för över 40 olika språk.

Kontakta oss

Kontakta Novoterm

Behöver du hjälp med översättning eller språkgranskning? Hör av dig till oss!

  • 1

  • 2

  1/2


  Blogg

  Språkbloggen – Läs om språk, text och översättning

  Översättning av HR-material
  En person som gör kvalitetsöversättningar | Novoterm