Blogg - Senaste nytt

Teknisk översättning och när den bör användas

2019-07-27

Översättningar är något som många företag behöver då de expanderar internationellt. De flesta översättningar bör alltid gå via en översättningsbyrå eftersom det annars är lätt hänt att en text blir felöversatt, får ett sämre flyt eller upplevs översatt och stel. Att vända sig till en professionell översättningsbyrå är ännu viktigare när det kommer till texter av teknisk natur. Här krävs nämligen specifik kunskap gällande terminologi och även förståelse för det enskilda ämnet.

Behovet av teknisk översättning

Behovet av kvalitativa översättningar är idag enormt. Allt fler företag vill söka sig utanför landets gränser och nå en större kundkrets. Då är översättningar det bästa sättet att nå ut med sin produkt. När det kommer till just tekniska texter, exempelvis inom industri eller medicin, är det av största vikt att översättaren har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hantera den typen av text. Bland annat bör översättaren, förutom att ha koll på branschens specifika termer, även ha kännedom kring produkten som beskrivs. På så sätt kan översättaren göra ett bra arbete och skriva en korrekt text med bra flyt.

Olika översättningsmetoder används av tekniska översättare

För att översättare ska kunna leverera ett korrekt och bra jobb samarbetar de ofta med skickliga språkgranskare och korrekturläsare. Förutom att översättare som tilldelas uppdraget ska ha erfarenhet från det specifika branschområdet, bör de även ha en lista med termer, allt för att säkerställa att översättningen blir helt korrekt. Tillsammans med språkgranskaren och korrekturläsaren kan de sedan säkerställa att tonaliteten är anpassad efter målgruppen samt att textens budskap kommit fram på ett korrekt och tydligt sätt. För att berätta mer om sina arbetsprocesser, kan företag ibland ha en flik på sin hemsida där det står ”Så här arbetar vi”. Där kan du ofta få mer information.

Teknisk översättning från svenska till engelska och andra språk

Det finns många fördelar med teknisk översättning, särskilt när du går via en översättningsbyrå. De har många skickliga översättare över hela världen. Detta innebär att de oftast har en perfekt person för jobbet, någon som är kvalificerad för just ditt uppdrag. Dessutom kan översättningsbyråer erbjuda översättningar till mängder av språk, inte bara från engelska till svenska och vice versa. En översättning av teknisk natur kan med fördel översättas till många språk för att ert företag ska kunna nå nya marknader och en bredare publik. Detta är vanligt för företag inom bland annat medicin, IT och bygg.

Djupare förståelse och kunskap krävs för teknisk översättning

Några av de stora fördelarna med teknisk översättning är att du helt plötsligt kan sälja en produkt över flera kontinenter och till många länder. Om språket är den enda barriären är problemet snart löst. Skickliga översättare har en omfattande förståelse för språk, särskilt översättning av teknisk karaktär. 

Hitta en bra översättningsbyrå för teknisk engelskaöversättning i Sverige

Om du är intresserad av en professionell översättare kan du ofta gå in under fliken våra tjänster hos företag, där brukar priser och vad som ingå stå. De flesta större företag tar sig an stora som små uppdrag och utför översättningar inom en rad olika områden, bland annat hållbarhet, medicin, finans och juridik. Ett teknisk engelska översättning pris kan variera en hel del beroende på ordmängd och hur uppdraget ser ut.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Novoterm.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 × 3 =